Cele mai bune 10 prosoape de răcire din 2022


Indiferent dacă stai pe plajă, lucrezi din greu în curtea din spate sau faci un antrenament în aer liber , un prosop răcoritor oferă o modalitate rapidă de a scădea temperatura corpului și de a învinge căldura. Prosoapele de răcire sunt fabricate din țesături de înaltă tehnologie care sunt activate cu apă. Udați-vă prosopul, storcați-l și trageți-l de câteva ori înainte de a-l aplica pentru ușurare răcoritoare.

Revizuit și aprobat

Cea mai bună selecție generală a noastră este prosopul original de răcire Mission Max Plus , deoarece nu conține substanțe chimice și antimicrobiene și oferă, de asemenea, protecție UPF 50. O altă alegere bună este Chill Pal 12-in-1 Gâtul pentru gât , care poate fi purtat într-o serie de stiluri diferite și rămâne pe fugă.

În timp ce prosoapele de răcire nu oferă hidratare sau protecție solară pentru întregul corp - alte două elemente esențiale pentru vreme caldă - ele pot fi un instrument util pe care să-l ai la îndemână atunci când petreci timp în aer liber pe vreme caldă și umedă (mai ales dacă te ridici). temperatura corpului cu exerciții fizice). Am selectat prosoape de răcire pentru lista noastră pe baza materialului, instrucțiunilor de îngrijire, mărimii și accesibilității.

Iată cele mai bune prosoape de răcire de pe piață.

Cel mai bun general: prosop de răcire original Mission Max Plus

4.7

Prin amabilitatea Amazon

Acest prosop extrem de eficient de la Mission este o alegere de top, deoarece începe să se răcească în 30 de secunde de la atingerea apei rece. Pur și simplu îl înmoaie în apă rece, îl storci și este gata să se întindă în jurul gâtului tău. Se menține rece două ore, dar odată ce începe să se încălzească, pur și simplu clătiți și repetați. Prosopul antimicrobian moale și durabil nu conține substanțe chimice, se poate spăla la mașină și oferă chiar protecție UPF 50 împotriva soarelui .

Prosopul Max Plus este lung, așa că va rămâne pe loc atunci când îl puneți în jurul gâtului și este disponibil în 4 opțiuni de culoare.

Cel mai bun pentru alergare: Chill Pal 12-în-1 cu mai multe stiluri de răcire pentru gât

4.8

Prin amabilitatea Amazon

Pentru a alerga pe vreme caldă , ce ar putea fi mai convenabil decât să ai un prosop răcoritor care să stea pe gât? Această bandă de răcire Chill Pal poate fi purtată ca gheață, balaclavă, bentiță, bandană, husă pentru față, păr și alte variante. Pur și simplu îl înmoaie în apă rece, îl storci și este gata de purtat. Dacă începe să se încălzească, repetați pașii și rămâneți rece în timp ce transpirați în timpul alergării.

Cel mai bun pentru drumeții: prosop de răcire Ergodyne Chill-Its

Acest prosop răcoritor vă poate fi pus cu ușurință în jurul gâtului în timpul unei excursii cu vreme caldă pentru o ușurare rapidă și răcoritoare. Materialul PVA avansat activat reține apa în timp ce rămâne uscat la atingere, astfel încât vă menține răcoros fără a adăuga volum. Prosopul de 29 pe 13 inci este mai gros decât majoritatea altor prosoape de răcire, astfel încât absoarbe mai multă apă și rămâne rece mai mult timp.

Cel mai bun prosop cu hanocă: prosop cu glugă Mission Cooling

Prin amabilitatea Amazon

Uneori, a drape un prosop răcoritor în jurul gâtului pur și simplu nu este suficient pentru a combate căldura intensă a verii. Cu acest prosop cu glugă care vă acoperă capul, veți obține și mai mult efect de răcire atunci când lucrați în grădină sau agățați la plajă. Rămâne rece până la două ore când este activat cu apă și are, de asemenea, protecție UPF 50.

Cel mai bun cu protecție UV: prosop de răcire Alfamo

Prin amabilitatea Amazon

Învinge căldura și obțineți puțină protecție solară cu acest prosop de răcire ușor și moale ca mătăsos. Are protecție solară UPF 50+ și un efect de răcire superb care durează trei ore fără reactivare. Indiferent dacă îl folosiți ca pătură răcoritoare la plajă sau ca acoperire pentru cap în timpul unei runde de golf, este disponibil în patru dimensiuni diferite, astfel încât să o puteți alege pe cea care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră.

Cel mai bun pentru tenis: prosop de răcire Frogg Toggs Chilly Pad

Când înregistrați ași pe un teren de tenis fierbinte , câteva înghițituri de apă nu sunt suficiente pentru a vă răcori. Pentru ameliorarea frigului, încercați să înfășurați acest prosop de răcire Frogg Toggs Chilly Pad în jurul gâtului între seturi. Fabricat dintr-un material hiper-evaporativ care reține apa în timp ce rămâne uscat la atingere, rămâne rece până la patru ore.

Cel mai bun pentru golf: prosop de răcire Callaway

Prin amabilitatea Amazon

Rămâneți răcoros atunci când intri pe terenul de golf cu acest prosop de răcire convenabil și de încredere de la Callaway. Măsurând 24 pe 17 inci, are dimensiunea perfectă pentru a-l ține în geanta de golf (sau geanta de sport) pentru ușurare răcoritoare pe teren.

Pur și simplu înmuiați prosopul în apă rece și puneți-l pe cap sau pe gât. Când nu îl folosiți, îl puteți păstra în recipientul sigilabil inclus pentru utilizare repetată pe tot parcursul jocului.

Cel mai bun pentru călătorii: prosop de răcire Tough Outfitters

Proprietățile de răcire ale acestui prosop pot fi activate în câteva secunde prin înmuierea lui în apă și stoarcerea acestuia. Fabricat dintr-un amestec de poliamidă și poliester, țesătura respirabilă este moale, ușoară, absorbantă și are protecție solară UPF 50+. Prosopul este disponibil în nouă culori și chiar vine cu o husă mică din plasă pentru depozitare convenabilă, astfel încât să fie ușor de luat pe drum.

Cel mai ușor: prosop de răcire Mission Lite-Knit

Prin amabilitatea Amazon

Dacă doriți un prosop răcoritor care să nu se simtă greu în jurul gâtului sau când îl purtați în timpul unei alergări sau al unei drumeții , acest prosop ultra-ușor de la Mission este o alegere excelentă. Indiferent dacă este umedă sau uscată, textura fină este foarte respirabilă și se simte netedă, confortabilă și moale pe piele.

Cel mai bun pentru yoga: prosop de răcire Chill Pal PVA

Prin amabilitatea Amazon

Pentru un prosop răcoritor care rămâne rece pentru toată clasă de yoga fierbinte , nu-l poți învinge pe acesta gros de la Chill Pal. Doar udați-l înainte de oră, stoarceți-l și puneți-l în jurul gâtului pentru o ușurare răcoritoare. Vine chiar și cu o husă convenabilă care poate fi atașată la geanta de sport folosind clema cu carabinier inclusă.

Verdictul final

Pentru un prosop de răcire extrem de eficient, de încredere și versatil, prosopul de răcire original Mission Max Plus ( vizualizare pe Amazon ) este o alegere excelentă. Fabricat din material moale și liniștitor, începe să se răcească instantaneu și poate dura până la două ore. De asemenea, este extrem de accesibil și funcționează pentru o gamă largă de activități și nevoi.


Ce să cauți într-un prosop de răcire

Prosoapele din PVA (acetat de polivinil) sunt extrem de absorbante și rămân reci câteva ore. Țesătura avansată nu vă va înmuia hainele și nu vă va îngreuna deoarece se simte uscată la atingere chiar și atunci când este udă.

Prosoapele din microfibră asigură o răcire sigură și se simt moi și confortabile pe piele. Cu toate acestea, nu vor rămâne reci atâta timp cât un prosop PVA și nu sunt uscate la atingere când sunt ude. 

mărimea

Prosoapele foarte mici și foarte mici au, de obicei, până la 35 de inci lungime și sunt ideale pentru a fi folosite în jurul gâtului sau al capului. Prosoapele de aproximativ 40 de centimetri lungime pot fi atârnate de gât sau legate în jurul taliei. Prosoapele foarte mari sunt de 50 de inci sau mai lungi și suficient de mari pentru a fi folosite pe tot corpul.

Îngrijire

Majoritatea prosoapelor de răcire pot fi spălate la mașină, dar asigurați-vă că verificați din nou instrucțiunile de îngrijire înainte de a cumpăra. Cu siguranță nu doriți să vă spălați manual prosopul după fiecare utilizare transpirată.

întrebări frecvente

 • Cum funcționează prosoapele de răcire?

  Prosoapele de răcire sunt o modalitate rapidă de a vă răcori în timpul sau după un antrenament. Sunt realizate cu țesături de înaltă tehnologie care, atunci când sunt activate cu apă, atrag transpirația și umezeala din corp prin evaporare. Acest lucru creează un efect de răcire vizibil asupra pielii.

  Pur și simplu udați-ne prosopul, storciți-l și aplicați-l pe gât, cap, spate sau talie. Poate fi necesar să rupeți sau să balansați prosopul după ce l-ați stors pentru a circula aerul prin el. Pentru rezultate optime, lăsați prosopul de răcire să se înmoaie în apă curată timp de câteva minute înainte de utilizare.

 • Care sunt cele mai bune moduri de a folosi un prosop de răcire?

  Spre deosebire de un prosop pe care îl folosiți pentru a șterge transpirația în timpul sau după antrenament, un prosop răcoritor este conceput pentru a vă reduce temperatura. De asemenea, poate absorbi transpirația în acest proces. Utilizarea unui prosop de răcire este simplă, deși instrucțiunile pot varia în funcție de marcă sau producător. 

  Procesul implică de obicei udarea prosoapului, storcirea excesului de umiditate și balansarea sau ruperea prosoapului pentru circulația aerului. Odată ce prosopul de răcire este activat, puteți aplica prosopul direct pe piele oriunde aveți nevoie de răcire.

  Cea mai populară utilizare pentru răcirea prosoapelor este de a-ți scădea temperatura după un antrenament intens. Dar aceste prosoape frumoase nu sunt doar pentru exerciții fizice. Puteți folosi un prosop de răcire oricând vă simțiți supraîncălzit, cum ar fi dacă aveți febră, în timpul unei excursii sau oricând vă aflați la soarele fierbinte.

 • Cât durează prosoapele de răcire?

  Efectele prosoapelor de răcire pot dura câteva ore. Deși le înmoaie în apă câteva minute înainte de a le folosi, se pot simți uscate la atingere. Aceasta înseamnă că nu vă umezesc hainele sau pielea.

  Dacă aveți grijă adecvată de prosopul de răcire, acesta poate dura câțiva ani. Durata de viață a unui prosop de răcire depinde și de calitatea materialelor. De obicei, te poți aștepta ca prosopul tău de răcire să reziste până la cinci ani.

 • Puteți spăla la mașină prosoape de răcire?

  Instrucțiunile de spălare ale unui prosop de răcire variază în funcție de marcă și producător. Unele prosoape de răcire pot fi spălate la mașină, în timp ce altele sunt doar spălate manual. Pentru cele mai bune rezultate, urmați instrucțiunile de pe eticheta de îngrijire. 

  Folosirea unui detergent delicat și spălarea manuală sau spălarea la mașină pe ciclu delicat poate ajuta la extinderea longevității prosoapului de răcire. Prosoapele de răcire nu trebuie puse în uscător. În schimb, lăsați să se usuce la aer.

 • Care sunt cele mai bune modalități de a păstra prosoapele de răcire la rece?

  Prosoapele de răcire își mențin efectele timp de aproximativ două ore după activare. Deoarece efectele lor de răcire se datorează parțial evaporării, balansând prosopul poate reduce și mai mult temperatura. Dacă prosopul este încă umed, puteți reactiva efectele de răcire prin circulația aerului prin el.

  Pentru a vă menține prosopul de răcire rece, mai dați-i câteva mișcări. Combinația de umiditate și aer va menține temperaturile scăzute.


De ce să ai încredere în InfoFitness.ro

Christine Luff , pasionată alergătoare și antrenoare de maraton, aleargă și antrenează în aer liber în lunile fierbinți și lipicioase de vară, așa că a cercetat, testat și recomandat o mulțime de echipamente de alergare pentru vreme caldă, cum ar fi prosoape de răcire.

Ați găsit o eroare în acest articol și doriți să o remediați? Contact
InfoFitness.ro nu oferă sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.
Declinare a răspunderii